Chip Cleaning/Sensorreiniging


Vlekken op je foto's

Er is eigenlijk niets frustrerender voor fotografen dan een camerasensor vol met stof en vlekken. Voor wie het nog niet weet: iedereen heeft vroeger of later stof op zijn sensor. Heel vervelend, maar het hoort er bij.

Als je een buitenfotograaf bent en met een zoomlens werkt, of regelmatig in het veld van lens wisselt, zullen er met enige regelmaat stof en stofdeeltjes op je sensor terechtkomen. Maar ook studiofotografen kennen de ergenis van een vuile sensor. Stof komt uiteindelijk overal. Bedenk je dat de stofjes die je op je scherm of monitor ziet, erg uitvergroot worden. In het echt zijn ze erg klein en vaak niet voor het blote oog zichtbaar.

Hoe herken je een vuile sensor?

Een vuile sensor openbaart zich op verschillende manieren. Sensorstofjes verschijnen vaak als wazige vlekjes en zijn vaak goed te zien in foto's met blauwe luchten. Maar soms zie je ook zwarte vuiltjes. Soms zijn ze nog duidelijker aanwezig wanneer je een kleinere diafragmaopening gebruikt. Wanneer deze vlekjes op meerdere foto's zijn te zien, dan kun je er gerust van uitgsaan dat het tijd is om je camera te laten reinigen.

Hoe kun je checken of je sensor vuil is?

  • Neem een foto van een wit stuk papier
  • Kies het kleinste diafragma (f/22 of zo)
  • Kijk of je op je schermpje vlekjes ziet
  • Open je beelden in Photoshop, Lightroom, enz. om te zien of er nog meer plekjes zijn
  • Zie je vlekjes, maak dan een afspraak of kom langs

Sensor cleaning in Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen

Je kunt je sensor zowel in Amsterdam, Rotterdam als Antwerpen laten reinigen. Dit gebeurt door speciaal daarvoor opgeleide collega's. Normaal gezien kun je je camera de volgende dag weer ophalen zodat je niet te lang zonder zit. Maar vaak kun je er even, onder genot van een kopje koffie, op wachten.

Wij reinigen vrijwel alle camera's waarvan de lens is te verwisselen. Dus zowel DSLR als mirrorless camera's

Wat kost het reinigen van een sensor?

Onze sensorreinigingsservice kost € 39,- (incl. btw).

Tips:

  • Zorg er voor dat je accu voldoende lading heeft wanneer je langskomt.
  • Wil je er op wachten? Bel ons even wanneer dit mogelijk is.