Reparatieservice

Advies en service staan bij ons hoog in het vaandel en dus is het voor ons vanzelfsprekend om naast vele andere services ook een reparatieservice aan te bieden.

Als een deel van je apparatuur defect is, onderhoud nodig heeft of moet worden aangepast, dan zorgt onze reparatieservice ervoor dat je het weer snel en klaar voor gebruik in je handen hebt. Calumet biedt je het volgende:

  • Wij kiezen de beste werkplaats voor de reparatie van je camera, objectief, flitser, statief, enz.
  • Wij onderhouden nauw contact met de werkplaatsen van toonaangevende merken zoals Nikon, Canon, enz.
  • Je apparatuur wordt veilig en snel door ons verzonden
  • Indien nodig leveren wij vervangende apparatuur, zodat je kunt blijven werken.

Reparatieservice per post

Je kunt ons je defecte apparatuur ook per post bezorgen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je hieronder.
Stap 1: Beschrijf het defect op ons reparatieformulier
Vul het formulier in en beschrijf het defect zo nauwkeurig mogelijk. Hoe beter de beschrijving van het defect, des te sneller kan je reparatie worden uitgevoerd.

Je kunt op het reparatieformulier een kostenraming aanvragen. Houd er wel rekening mee dat als je de kostenraming afwijst er toch nog kosten ontstaan. Afhankelijk van de fabrikant zijn de kosten van een kostenraming zeer verschillend. Bij Nikon en Canon bedragen deze kosten € 85,- à € 90,- (incl. btw, excl. verzendkosten). Mocht je de kosten van een ander merk willen weten, neem dan contact op met een van onze medewerkers
Stap 2: Stuur de defecte apparatuur op
Stuur de defecte apparatuur samen met het ingevulde reparatieformulier op naar:

Calumet Amsterdam
Reparatieservice
Keienbergweg 13-15
1101 EZ Amsterdam

of

Calumet Rotterdam
Reparatieservice
Gordelweg 155-156
3038 GE Rotterdam

Tip: stuur het pakket verzekerd en goed verpakt op. Zo weet je zeker dat je kostbare apparatuur onbeschadigd bij ons aankomt.
Stap 3: Eventuele afstemming over de kostenraming
Als je een kostenraming hebt aangevraagd, zullen wij de geschatte kosten en de volgende stappen met je bespreken. Wanneer je een gegrond beroep doet op de (wettelijke) garantie, dan komen de kosten voor reparatie uiteraard voor onze rekening.
Stap 4: Reparatie en terugzending
Na de reparatie wordt de apparatuur weer naar je teruggestuurd of kun je het in een van onze winkels afhalen. Natuurlijk ontvang je daarvan een berichtje van ons.

Als je niet met de kostenraming akkoord bent gegaan, zal de defecte apparatuur zonder reparatie worden teruggestuurd. Wij zijn echter wel genoodzaakt hiervoor kosten ter hoogte van € 85,- à € 90,- (incl. btw, excl. verzendkosten) in rekening te brengen.

De duur van de reparatie is afhankelijk van de fabrikant, de schade en het seizoen. Neem contact met ons op voor een schatting van de doorlooptijd van een reparatie.