Calumet en Phase One

Phase One Main


Calumet is exclusief partner van Phase One en daar zijn we best trots op, want Phase One is de toonaangevende fabrikant van digitale middenformaat-camera's, software en andere imaging-oplossingen.

Waarom Phase One

De basis van Phase One wordt gevormd door innovatieve techniek en hun passie om fotografen te helpen hun visie in fantastische beelden om te zetten. Of het nu om landschap- en architectuurfotografie gaat of commercieel studiowerk.
Phase One producten zijn door hun modulaire ontwerp altijd aan te passen of te upgraden. Dat maakt ze duurzaam en het zorgt voor een jarenlange continuïteit van je workflow. Bovendien heeft Phase One service hoog in het vaandel staan.*


Phase One XT

Phase One XT

De Phase One XT is de enige speciaal voor landschapsfotografie gebouwde camera ter wereld. Het unieke aan deze camera - met 150 megapixel middenformaat sensor - is precies wat hij juist niet doet. De Phase One XT is compromisloos ontworpen en verzet zich met trots tegen de trend van multifunctionaliteit. Alles om één eenvoudig, helder doel na te streven: het vastleggen en weergeven van het prachtige drama en de schoonheid van onze planeet in de hoogst mogelijke natuurgetrouwheid. Dit is de camera die landschapsfotografie naar het allerhoogste niveau tilt.
Het XT-systeem is de perfecte middenformaat reiscamera met unieke eigenschappen voor landschap- en architectuurfotografie. Dankzij twee rolknoppen kun je in twee richtingen 12mm shiften. Ideaal voor perspectiefcorrectie en panorama's met extreem hoge resolutie.

Phase One Grid

Phase One XT

Phase One XF

Phase One XF

De Phase One XF camera is de krachtpatser voor de professionele fotograaf.
Het systeem is gebouwd voor een lange levensduur en levert jaar na jaar betrouwbare resultaten en is daarmee de perfecte keuze voor commerciële professionals die de allerbeste beeldkwaliteit, workflow en betrouwbaarheid eisen.
Het XF Camera Systeem levert een compromisloze beeldkwaliteit dankzij de hoogwaardige Schneider Kreuznach objectieven en de hoge resolutie full frame middenformaat sensoren. Phase One's full frame middenformaat sensoren zijn 1,5x zo groot als een mirrorless middenformaat crop sensor. Deze sensoren leveren ultieme details en hebben een dynamisch bereik tot wel 15 stops.

Phae One Workflow

Phase One en je workflow

Ook de workflow software is onderscheidend. Capture One software werkt niet alleen met de Phase One camera's maar ook met alle andere grote beeldbewerkingsmerken. Dit betekent dat je al je beelden in je eigen favoriete softwarepakket kan ontwikkelen, bewerken en archiveren. Ook als je naast je Phase One een Nikon, Canon, Fujifilm of Sony camera gebruikt.

Naar de Phase One producten

* Wat Phase One echt uniek maakt is de reparatieservice. Mocht er onverhoopt iets mankeren aan je systeem, dan is het goed te weten dat Phase One producten tot wel 20 jaar te repareren zijn.